2286072209 Μιαούλη 2 - Οία, Σαντορίνη g.zervas@hotmail.com
hero image
 
Η ΓΕΝΙΚΗ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ
Ζέρβας Γεώργιος | Ιατρός Γενικής Ιατρικής Οία Σαντορίνη Κυκλάδες

Η Γενική Ιατρική είναι μια μοναδική ειδικότητα, παρέχει προσωποκεντρική, συνεχιζόμενη, ολοκληρωμένη και συντονισμένη υγειονομική περίθαλψη σε άτομα και οικογένειες της κοινότητας. Η αυστηρή επιστημονική ιατρική εκπαίδευση και η ικανότητα να εφαρμόσει τις κατευθυντήριες οδηγίες κατάλληλα στις ανάγκες της κοινότητας, θέτει την Γενική Ιατρική στο κέντρο ενός αποτελεσματικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αυτές οι ίδιες ιδιότητες – όταν συνδυάζονται με την ολιστική φιλοσοφία της ειδικότητας και την ευρεία γενική πράξη, διακρίνει την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής σε μεγάλο βαθμό από τις άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Ως τομέας, η Γενική / Οικογενειακή Ιατρική, αποτελεί τα θεμέλια ενός αποτελεσματικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Οι ανάγκες, αξίες και τα επιθυμητά αποτελέσματα για την υγεία του ασθενούς παραμένουν πάντα στο επίκεντρο των διαδικασιών αξιολόγησης και διαχείρισης του γενικού ιατρού. Οι γενικοί ιατροί δεν περιορίζονται από την ηλικία, το φύλο, το σύστημα του σώματος, η την διαδικασία της νόσου. Το πεδίο εφαρμογής της κλινικής πρακτικής είναι η πρόληψη, η προαγωγή της υγείας, η έγκαιρη παρέμβαση για εκείνους που διατρέχουν κίνδυνο και η διαχείριση της οξείας, χρόνιας ή και πολύπλοκης κατάστασης του πληθυσμού είτε στο σπίτι, είτε στην κλινική, νοσοκομείο ή την κοινότητα.

 


 

 
 
Διαγνωστικές και θεραπευτικές ικανότητες: Υψηλού επιπέδου διαγνωστικές και θεραπευτικές ικανότητες των γενικών ιατρών που εφαρμόζονται στο πλαίσιο συνεχιζόμενης δημιουργίας σχέσεων οικονομικά αποδοτικές, φροντίδα που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους ασθενείς. Οι γενικοί ιατροί είναι ειδικευμένοι στη διαχείριση της αβεβαιότητας, την αδιαφοροποίητη ασθένεια και την πολυπλοκότητα και είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τις βέλτιστες κατευθυντήριες οδηγίες υπό το φως των επιμέρους περιστάσεων, και να συμμετάσχουν με τους ασθενείς και τις οικογένειές τους στην κατανόηση, το σχεδιασμό και τη διαχείριση της υγείας τους ανάλογα με τις ατομικές ικανότητες.

Ο Γενικός Ιατρός διαχειρίζεται ταυτόχρονα οξέα και χρόνια προβλήματα υγείας των ασθενών του, ενώ παράλληλα προάγει την υγεία και την ευεξία της κοινότητας μέσα από κατάλληλες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις προληπτικής ιατρικής, ιατρικής της εργασίας και αγωγής – προαγωγής της υγείας.

 


 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Το ιατρείο μας είναι στη διάθεσή σας 24 ώρες το 24ωρο για επείγοντα περιστατικά.